Sunucu Güvenlik Servisleri Sunucularınızı Nasıl Korur?

Sunucu güvenlik servislerinin sunucuları koruması, verilerin güvenliğini ve erişilebilirliğini güvence altına alarak sağlanmaktadır. Bilindiği gibi her geçen gün kötü amaçlı yazılımlar ortaya çıkmakta ve internet siteleri saldırıya uğramaktadır. Sunucu güvenlik servisleri ise müşterilerimizin sunucularının güvende olmasını sağlamaktadır. Sunuculara 360 derecelik bir güvenlik sağlayan kapsamlı sunucu güvenlik servisleri sunulmaktadır. Bu konuda kişilerin kendilerini rahat hissetmeleri için temel güvenlik görevlerinin incelenmesi gerekmektedir.

 

Sunucu Güvenlik Hizmetlerinde Tam Koruma Nasıl Sağlanır?

Sunucu güvenlik hizmetleriyle tam koruma sağlanması konusunda temel amaç, sunucuları saldırılardan ve kötü amaçlı yazılımlardan korumaktır. Bu doğrultuda savunmasız süreçler ve saldırılar 7 gün 24 saat izlenerek ihlal olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle ihlali tespit etmek için periyodik sunucu denetimleri yapılmaktadır.

 

Ağ Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Ağ güvenliği, kapsamlı bir koruma için büyük önem arz etmektedir. Çünkü ağ, saldırganlar için en kolay giriş noktalarından birisidir. Bu nedenle sunucu güvenlik servisleri ile sunucu güvenliğinizi sağlamak için ilk hamlemiz, istenmeyen tüm bağlantı noktalarının dış ağdan erişilmesini engellemektedir. Bu sayede sunucu ağı güvenceye alınmaktadır. Ağ güvenliğini sağlamak için atılan diğer adımlar ise şu şekildedir:

  • Ağ sistemlerini, gizli verileri kamu ağından ayırarak tasarlamaktayız. Ağ ayarlarını değiştirmek, güvenlik sağlamanın en önemli adımlarından birisidir. Bu sayede büyük saldırılara karşı savunma sağlamaktayız.
  • Ağ trafiğini düzenli olarak izlemek bu noktada yaptığımız en önemli hamlelerden birisidir. Bu sayede saldıran IP’ler ve port tarama girişleri tarafımızca engellenmektedir.
  • Güvenlik duvarları ve diğer araçlar ile ise arka uç sunuculara doğrudan erişim sağlanmasını engellemekteyiz.

 

Web Sunucusu Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Web sunucusu güvenliği, önemli bir diğer noktadır. Çünkü internet uygulamalarını ve veritabanlarını etkileyebilecek çeşitli saldırılara açık olunmasına neden olunmaktadır. Web sunucusu güvenliği için yapılanlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Bu noktada atmış olduğumuz önemli bir adım, mod-güvenlik gibi özelleştirmiş güvenlik kurallarıdır. Bu sayede web işlemleri tarafımızca yalnızca gerekli olanlarla sınırlandırılmaktadır.
  • Tüm işlemler ve yüklemeler, kötü niyetli olanları tespit edip engelleyebilmek için gerçek zamanlı olarak taranmaktadır.
  • Kullanıcı başına kaynak ödeneğinin sınırlandırılması web sunucusu güvenliği sağlayan bir diğer adımdır. Bu sayede tek bir kullanıcının tüm web sunucusunu kötüye kullanması engellemektedir.
  • Kullanıcı izinlerini kısıtlamaktayız. Bu sayede bir kullanıcının başka bir kullanıcının verilerini görmesi tarafımızca engellenmektedir.
  • Kötü amaçlı dosyaları silmek, DDos korumasını etkinleştirmek, SSL şifrelemesini zorlamak gibi birçok faaliyeti web sunucularını korumak için gerçekleştirmekteyiz.
  • Web trafiği ve günlük dosyalardaki anormallikler tarafımızca izlenmektedir. En son güvenlik yamalarıyla izleme yapmamız ve yazılımı güncel tutmamız kötü amaçlı yazılımların tarafımızca önlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Sunucu güvenlik servisleri kapsamında saldırıları engellemek için WAF ve kötü amaçlı yazılım tarayıcılarını yapılandırmaktayız. Bu sayede tüm saldırı düzenleri engellenmekte ve yaygın saldırıları engellemek için imza veritabanları kullanılmaktadır.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(164 defa görüntülendi. / 2 kişi faydalı buldu.)